Styrkekliniken AB

Styrkekliniken AB grundades av Eddie Liljeblad och Alexander Pålsmarker. Vi förespråkar högklassig service och personlig utveckling. Vår vision är att utveckla dagens marknad genom att sätta större krav på kompetens och utbildning. För att förstå kroppen och träningens effekter krävs god kunskap och lång utbildning, något som det finns för lite av i dagsläget. Varje människas kropp är unik, och därför måste varje tillvägagångssätt anpassas för att få resultat. Vi vill att ni kunder ska känna er väl omhändertagna och i trygga händer när ni söker hjälp hos oss, oavsett vilka målsättningar och problem ni har. Därför har samtliga tränare akademisk utbildning inom idrottsmedicin, idrottsfysiologi, fysioterapi och idrottspsykologi. Tillsammans med god erfarenhet och ett genuint intresse för träning kan våra kompetenta tränare hjälpa dig med dina målsättningar och problem.

Vad som skiljer oss från andra

Marknaden idag har många olika typer av fystränare. Många av dem har utbildningar sträcker sig över bara några veckor eller ingen utbildning överhuvudtaget. På Styrkekliniken har samtliga tränare genomgått minst tre år av akademiska studier vid Universitet och har erhållit en kandidatexamen inom idrottsmedicin. Detta innebär att alla tjänster som erbjuds av Styrkekliniken har goda vetenskapliga grunder och hög kvalité, för att säkerställa dina resultat. Det är viktigt att ta hänsyn till en persons olika problem för att träningen inte ska vara skadlig eller ineffektiv, vilket många tränare idag inte tar hänsyn till utan går efter samma tillvägagångssätt oavsett person. Individanpassad träning är något vi på Styrkekliniken jobbar mycket med. Vi studerar våra kunders rörelsemönster genom “screening” för att komma fram till vad problematiken grundar sig i. Därifrån kan vi individanpassa träningen för att lindra smärta, rehabilitera skador och öka prestation. Träning innebär ofta mycket psykologi, det vill säga vad som pågår i en människas huvud kring träning och kost. Många tränare saknar god kunskap om psykologi, motivation och hur träning ska läras ut på bästa sätt. På Styrkekliniken har alla tränare utbildning inom idrottspsykologi för att kunna kommunicera med kunderna och motivera för att få så optimala träningsresultat som möjligt och för att kunden ska vara så bekväm som möjligt.

Vi på styrkekliniken:

Eddie Liljeblad

● Idrottsfysiolog
● Medicinsk kandidatexamen inom idrottsmedicin från Umeå Universitet
● Diplomerad Personlig instruktör
● Diplomerad Massör
● Diplomerad Testledare vid fysisk aktivitet
● Studerar på Fysioterapuetprogrammet på Umeå Universitet (Termin 3)
● Studerar på Magisterprogrammet i Idrottsmedicin på Umeå Universitet (Termin 2, Halvfart)

Eddie har under hela sin uppväxt haft problem med övervikt och ohälsa. Som tonåring valde han att ta en ny riktning i livet och börja träna. Träning blev snabbt den nya livsstilen och sedan dess har han skaffat sig en bred träningsbakgrund genom bland annat lagsporter, kampsport, uthållighetsidrotter och styrketräning. De många motsägelserna inom träning ledde till att Eddie sökte sig till Umeå universitet för att skapa en större förståelse kring kroppen och träningens effekter. Tack vare en gedigen utbildning och egna erfarenheter av att hantera träning, skador och kost, både som otränad och atlet, så besitter Eddie bred kunskap och god kompetens som tränare.

Alexander Pålsmarker

● Idrottsfysiolog
● Medicinsk kandidatexamen inom idrottsmedicin från Umeå Universitet
● Diplomerad Personlig instruktör
● Diplomerad Massör
● Diplomerad Testledare vid fysisk aktivitet
● Studerar på Fysioterapuetprogrammet på Umeå Universitet (Termin 4)

Alexander har en bred träningsbakgrund då han utfört bland annat kampsport, fotboll, skidåkning, löpning, ridning och olika former av styrketräning. Sedan ett tag tillbaka så satsas all tid på bodybuilding, och Alexander har även vunnit Tammerpokalen i Sundsvall. Med den hårda träningen och strikta kosten så hanterar han även en diabetes typ 1, vilket tillsammans med hans breda utbildning gett honom en enorm kännedom och förståelse för den mänskliga kroppen.

Organisationsnummer 559115-6848
Godkänd för F-skatt fr.o.m. 2017-06-21